![]() |
Evrak tarihi ve belge tarihi hakkında |
Post Reply ![]() |
Author | |
stokgoz ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06 Ekim 2018 Status: Offline Points: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 24 Kasım 2018 at 11:39 |
Arkadaslar Ofis 1518a versiyonda fatura/fis kayit ederken hem Evrak No Karsisinda Tarih hemde Belge No karsisinda Tarih kismi bulunmaktadir . Bunlarin fonksiyonlari ayni midir yoksa ba bs kdv ile ilgili bir ayrim mi vardir .
Atiyorum bana 10. Ayda 3. Ayin faturasi geliyor bunu 10. Aya kayit ediyorum ama kdvsini 10. Ayin beyannameye otomatik atsin istiyorum ama BA listesine yansitsin istiyorum bunu nasil yapabilirim buda bu 2 li tarihlerle alakali midir . |
|
Melike
|
|
![]() |
|
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhasebe fişlerinde varsayılan olarak evrak tarihi kullanılır. BA-BS formlarıda evrak tarihine göre oluşur. Diyelim ki size 9. aydan bir fatura geldi ve geç geldi siz bunu işleyemediniz. bu durumda evrak tarihini 01-10-xxxx yaparsanız evrak muhasebesel olarak 1. aya işlenir. ama siz belge tarihini 9. ay yapabilirsiniz. buda evrağı 10. ayda muhasebeleştirdim ama evrak 9. ay evrağıydı demek olur.
|
|
![]() |
|
stokgoz ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06 Ekim 2018 Status: Offline Points: 68 |
Şöyle mi demek oluyor diyelim şuan 11. aydayız ama bize 5. aydan fatura geldi ben evrak tarihini 01.05.18 yaptım sonrasında da belge tarihini 30.11.18 yaparsam bu fatura/fişin kaydı 5. aya yapıldı fakat BA/BS de 11. ayda gözükecek ve kdvsinide 191/391 li hesaplara 11. ayda gelecek değil mi ?
|
|
Melike
|
|
![]() |
|
MYERP ![]() Senior Member ![]() Joined: 06 Mayıs 2014 Status: Offline Points: 1426 |
evet
|
|
![]() |
|
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
Benim söylediğim tam olarak bu değil ama evet KDV 5. aya işler BA-BS 5. ayda gözükür. ancak muhasebe fişide 5. ay olarak işlenir. bunuda dikkate slınız.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |