Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v11.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Stok birimlerini nasıl değiştirebilirim?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Stok birimlerini nasıl değiştirebilirim?

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kutayre Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Stok birimlerini nasıl değiştirebilirim?
    Posted: 04 Eylül 2006 at 17:53
üretimde kullanılan stokların bazıları girişte adet cinsinde ama çıkışta metrekare cinsinden çıkıyor.(üretimde kullanılırken)

bunun ayarlamasını nasıl yapabilirim.

alış faturasında da sadece hangi tür olarak(metrekare ya da adet) kaydetti isen o geliyor.

iki türü yani adet ve metrekare cinsini nasıl tanımlayabilirim.

girerken adet olarak girecek.

çıkarken m2 olarak çıkacak.

şimdiden teşekkürler...
ben bu işi tek başıma yapamazdım...
Back to Top
ceceyp_ceceyp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ceceyp_ceceyp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Eylül 2006 at 18:34
iyi çalışmalar,

miktar kısmında (ilk tanımladığınız birim gelir. oradan) f10 tuşuna basarsanız diğer birimi seçebilirsiniz. bu işinizi görmüyor mu?

kolay gelsin.
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın

Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.

email : [email protected] Tel: 02623213495

fax: 02623223400
Back to Top
kutayre View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kutayre Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Eylül 2006 at 19:38
hayır gelmiyor. hatta o birim yerlerini kendi elimle değiştirebiliyorum. yani otomatik gelmiyor. elinle herhangi bir şey yazabiliyorsun... bunu çözemedim:(
Back to Top
obje View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote obje Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Eylül 2006 at 12:08
Stok birimleri değiştirme diye bir şey yok eğerki bir ürüne ait sen iki değişik bir kullanıyorsan dediğin gibi girişi det çıkışı m2   o zaman birimlerde adet 2.birime m2  2.birimin yani 1 m2 de kaç adet o üründen var onu giriyorsun .... gelelim üretim reçetesi veya çıkış evrağına sen ürünü seçip birim kısmında ise f10 yaptığın zaman oradanda m2 yi secersen sana adet formunda m2 ye cevrilmiş olarak karşına getirir... yok sen ana birimini m2 yapacaksan ikinci birimi adet yapıp gerekli ayarlamalarını yapacaksın...
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
Obje Bilgisayar
Karaman
Back to Top
mikrotim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mikrotim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Eylül 2006 at 14:22
Birim kısmında f10 tuşunun aktif hale gelmesi için mikrokurdan program akış parametrelerinden 31 nolu parametreyi seçmen lazım.
kolay gelsin....

ayakta ölmek,dizüstü yaşamaktan iyidir.
Back to Top
kutayre View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kutayre Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Eylül 2006 at 15:16
mikro kura nasıl gireceğim. ben sadece programın belli kısmını üretim modülünü kullanıyorum. moraya nasıl gireceğimi söyleyebilirmisiniz.
Back to Top
kutayre View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kutayre Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Eylül 2006 at 17:53
teşekkür ederim sorunu çözcüm ama bu sefer başka bir sorun çıktı.

şimdi ilk stoğun ilk birimini  AD( ADET) cinsinden girdim. ikinci birim olarak M2(metre kare) olarak girdim. ancak alış faturasında stoğu satın alırken sadece AD cinsi çıkıyor. ancak ürün reçetesinde hem AD hem de M2 bazında birimler çıkıyor ve seçiyorum. sorunum şu ben 500 adet ürün reçetesi girmişim ve M2 olan stok AD cinsine döndü ve bunları teker teker değiştirmem gerekiyor. bunun kısa yolu yok mu. ben 500 adet ürün reçetesinde hepsinin teker teker değiştirmek zorundamıyım yavvv... saygılarımla...
Back to Top
kutayre View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kutayre Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Eylül 2006 at 17:25
lütfen arkadaşlar yukarıdaki problemime yardım  edin...
Back to Top
Hakan YAVUZ View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hakan YAVUZ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Eylül 2006 at 18:34
Merhaba;
Sadece tüketim birimi olarak ikinci birimi update edebilirsiniz. 1.ile 2. birim arasında  matematiksel çevrime ihtiyacınız varsa gerçekleşmeyecektir.
Öncelikle DB_YEDEK menüsünden yedek alınız.Yedek aldıktan sonra  ana menüde bulunan DB_ANALİZ butonuna basın sağ taraffta beyaz bir alan göreceksiniz.Aşağıdaki komutu yazınız.Çalıştır butonuna  basınız.

Bu işlem için bayinizden destek almanızı öneririm.

update RECETE
SET rec_tuketim_birim ='2'
where rec_tuketim_kod like '???%'

??? işareti gördüğünüz yere ikinci birime sahip olan hammadde veya yarımamul kod yapısını tanımlayınız.Reçete satırındaki tüm stoklar için birimler değişecekse where yazan satırı kullanmanıza gerek yok.

Yedek almayı unutmayınız.

Kolay gelsin.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.594 seconds.