Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v11.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Excel dosyasından Stok Kartı açma
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Excel dosyasından Stok Kartı açma

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rauf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Excel dosyasından Stok Kartı açma
    Posted: 26 Aralık 2006 at 20:23
Merhaba
Excel veya CSV dosyadan Yeni Stok kartları açmak mümkünmü ?
Dbexim içinden import seçeneği ile beceremedim. Eğer buradan oluyorsa nasıl yapabilirim ?
Veya başka bir usulü varmı ?

Bir de A şirketinde açtığım caril kartları Supervisor olarak ALT-J ile B şirketinede aktarabiliyorum.  Ancak stok kartlarında da ALT-J kombinasyonu kullanılan tuşlarda olmasına rağmen bu tabloda aktarma yapamazsınız gibi bi ifade ile aktarma reddediliyor. bu konuda bir fikri olan varmı ?

Back to Top
infelicedrago View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote infelicedrago Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 10:13
1. DB Eximden bu işi rahatlıkla yapabilirsiniz....

2. Yine DB eximi kullanın... Önce export yapın sonra da import...

İyi çalışmalar....
Hiç Bir Şey İmkansız Değildir... Yeter ki Yapmak İste...
Back to Top
rauf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rauf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 10:44
Merhaba
DBEXIM den bu işi yapamadığımı söyledim. Maksadım A şirketinin tüm stoklarını B şirketine aktarmak değil

50 - 100 tane zaten excel de olan stok kodu, stok adı ile otamatik stok kartı açmak

Bu konuda hala DBEXIM kullanılabiliyor diyorsanız, nasıl yapabilirim ? Bilgi verirmisiniz ?
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote infelicedrago Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 11:33

Örneğin; Excel de farklı kaydet ile boşluklarla ayrılmış biçimli metin olarak kaydedin.... Bunu yaparken de kod ve isim sütunu arasına bir boş sütun ekleyin kaydetmeden önce...

Daha sonrada db Eximde importu çalıştırın.... Stok kartları ve ASCII import... Alacaktır içeriye...
Back to Top
rauf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rauf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 12:40

ASCII import dedikten sonra işleme devam edemiyorum.

Dosya yolunu gösteriyorum. Yanlız Alan adı, başlangıç, uzunluk gibi bilgileri giremiyorum. Bu alanlara bilgiler nasıl giriliyor ?

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote infelicedrago Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 12:44

Daha once DB exim kullanmadıysanız bunu burda anlatmak biraz zor.... Acacağınız şirkette bilgi yoksa siz bana mail atın excel dosyanızı... Şirket kodunuda soleyin... Bi şirket açıp alayım içeri... Daha sonra yedekleyip geri gondereyim size Sizde DB Yedekten çekin içeri....

Back to Top
rauf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rauf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 12:48
Yardım talebiniz için teşekkür ederim ancak bu benim devamlı yapmam gereken bir şey. Bana balık tutmayı öğretirseniz sevinirim.  Alan adı, başlangıç, uzunluk gibi bilgileri nasıl girebilirim bunu belirtirseniz sevinirim
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote infelicedrago Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 12:53
Ok... o zaman boşluklarla ayrılmış olan biçimli metin dosyasını dos a çıkarak Edit ile açın.... Veya herhangi başka bir editörle... Orda zaten sutunlar halinde bilgilerinizi göreceksiniz.... Kaçıncı sütundan başladığına ve ne kadar karakter uzunlukta olduğunu sayın.... DB Eximde ise başlangıça başlangıç sutun numarasının boyuna da kaç karakter olduğunu girin İşlem kısmında da sağ ve sol boşluk al yapın.... İyi çalışmalar....
Back to Top
rauf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rauf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 13:12

Ya çok komik gelecek belki ama ASCII import dediğimde karşıma çıkan sayfadaki Alan adı, başlangıç, uzunluk gibi bilgilerin girileceği alan yazılabilir (editable) değil dolayısıyla alan adına stok kod  başlangıça 0  uzunluğa 12 gibi girişleri yapamıyorum.  Supervisor ile girsemde böyle alanlara giriş yapamıyorum.

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote infelicedrago Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 13:29

Alan adının hemen altını tıkladığınızda tum satır seçilmiş oluyor ya işte orda enter tuşuna basın alan isimlerinin listesi açılsın....

Back to Top
Armando View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Armando Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 13:34
Kirlilik yaratmamak için ilgili olduğundan sormak istiyorum
Excelden yeni sene için hesap planını sisteme alabilirmiyim
ve aynı yollarımı takip etmem gerekiyor
Bilal Abdülsellam
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote infelicedrago Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 13:36

Evet teknik olarak alabilirsin....

Back to Top
Armando View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Armando Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 13:40
Originally posted by infelicedrago infelicedrago wrote:

Evet teknik olarak alabilirsin....

Teknik olarak olur ama yapabilirmisin bilmiyorum diyorsun yani :)
Bilal Abdülsellam
Back to Top
rauf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rauf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 14:53
Originally posted by infelicedrago infelicedrago wrote:

Alan adının hemen altını tıkladığınızda tum satır seçilmiş oluyor ya işte orda enter tuşuna basın alan isimlerinin listesi açılsın....

O enter tuşu varya işte bütün mesele o çok saol

Back to Top
rauf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rauf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aralık 2006 at 16:15
Bu şekilde kart açarken, kart varsayılan ayarları almıyor. Örneğin KDV oranları, Entegrasyon kodları gibi. 
Bunları nasıl alabileceğimiz konusunda fikri olan varmı ?
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.836 seconds.