Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v11.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Stok
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Stok

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote S E N E M Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Stok
    Posted: 05 Ocak 2007 at 22:58
Merhaba benim bir problemim var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Biz firmada versiyon 11 kullanıyoruz. Şöyle bir sorunumuz var;

Bir stoğumuza giriş yaparken tek yerden giriyoruz. Fakat çıkışımız ayrı ayrı stoklardan oluşuyor. Örneğin bölge bölge ayrılmış her bölge için ayrı bir stok açılmış. Bu stoklara çıkış yaparken aynı zamanda giriş yaptığımız stoğuda düşürebilme imkanım var mı? Umarım sorunmu anlatabildim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Back to Top
K.AKTAŞ View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote K.AKTAŞ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Ocak 2007 at 14:53

Merhabalar,

Sorunuz çok net olmamasına rağmen
1 tek stok kartı açarak bölgeleriniz içinde depo kartı tanımlayıp hangi bölgeye ne kadar gitmiş görebilirsiniz
Çıkışlar için açılan stok kartlarınızıda mikrokurdan stok kartı aktarma işlemi ile giriş kartınıza aktarırsanız.giriş kartınızı azaltmış olursunuz.
2-stok menüsü evraklar stok virman fişiyle girş stoğunuzdan çıkış,çıkış stoklarınada giriş yaparsanız probleminize çözüm olur. sanırım.
kolay gelsin

Back to Top
Aksilisa View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Aksilisa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Ocak 2007 at 18:26

Merhaba;

Sorununuzu açık yazarsanız sanırım yardımcı olabilirim.

İyi Çalışmalar.

Back to Top
S E N E M View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote S E N E M Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Ocak 2007 at 18:49
Originally posted by Aksilisa Aksilisa wrote:

Merhaba;

Sorununuzu açık yazarsanız sanırım yardımcı olabilirim.

İyi Çalışmalar.

Ozaman birde şöyle anlatöaya çalışayım ben hem hangi bölegeye nekadara satış yaptığımı hemde o maldan içerde ne kadar kalmış onu görmek istiyorum .Girişlerimi tek stoktan fakat çıkışlarımı ayrı ayrı stoklardan yapıyorm.Bunları ayrı bir şekilde görme imkanım var mı?
Back to Top
Aksilisa View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Aksilisa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Ocak 2007 at 19:03

Merhaba;

1 stok Kartından girip; çok stoktan çıkmak. Ağaç tomrğu alıp; tahta veya kapı yapmak gibi birşey gibi; üretim programı lazım.

Bölgelere ne sattığını görmek için cari kartların içine bölge kodunu gir rapor alırken ise "Cari bazında Satış Dağılım Raporunu" seç ve (032581)

"Sıralama Şekline" Bölge Kodunu seçersen hangi bölgeye ne sattığını görersin.

Dediğim gibi Cari Kartların içine hangi bölgeye ait olduğunu cari kartı acarken gireceksin.

İyi Pazarlar.

Back to Top
obje View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote obje Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Ocak 2007 at 22:08
Dediğin şöyle olsa gerek mal alımını sen kendi depona yapıyorsun ve farklı yerlerde de depon var ilk önce oralara sevk ediyorsun oranın kestiği faturalar da sana geliyor sen de ilgili cariye çıkış yapıyorsun..

Eğerki böyle ise depo tanımlayacaksın bütün alışlarını merkez depona yapacaksın.. a depona mal göndereğinde depolar arası sevk irsaliyesinde merkez depo ya merkez depo hedef depo ya A deposunu seç.. a deposundan fatura gelince de fatura kısmında depo seçimine a deposunu seç o depodan çıksın.. Daha sonra raporlar kısmında depo kısmına A deposunu seçince bütün istediğin raporları alman mümkün.....
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
Obje Bilgisayar
Karaman
Back to Top
suatyildirim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote suatyildirim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ocak 2007 at 14:25
problemin çok basit umarım net anlatabilirim....

giriş stok kodların çıkış stok kodların ayrı olduğu için düşüm yapmıyor. Buna kesin çözüm için:

1: Stok Kodlarını giriş ve çıkışları bir yaparsın ve carilerine bölge kodları tanımlarsın. "Cari bazında Satış Dağılım Raporunu  (032581)" 'dan da istediğin bölgelere satış raporunu alırsın.
2: Yok ben stoklarımı bu şekilde tutacağım dersen, ikinci bir depo tanımlarsın alışlarını MERKEZ DEPOYA YAPARSIN satışlarını gerçekleştirirken önce satışı ikinci depoya sevk edersin (SEVK DEPOSU). Sevk irsaliyesi kestiğin için birinci depodan giren stoklarla çıkış yapmış olursun. Böylece MERKEZ DEPODA adetleri tutmuş olursun. Sonrada 2. depondan (SEVK DEPOSUNDAN) farklı stok kodlarıyla çıkış yaparsın. Böylece MERKEZ DEPODA adetleri tutturursun. AMA sevk deposu çok saçma olur. :)))

İKİNCİ YÖNTEMİ YAPMANIZI TAVSİYE ETMEM PROGRAMIN ÇALIŞMA MANTIĞINA TERS. :))) BENCE CARİLERE BÖLGE KODLARI TANIMLAYINIZ... KESİN ÇÖZÜM... CARİ TANITIM KARTINI İNCELEYİN... İŞİNİZE YARAYABİLECEK ÇOK ŞEY VAR... (DAHA SONRADAN ALACAĞINIZ RAPORLARDA)

Back to Top
S E N E M View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote S E N E M Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ocak 2007 at 12:38
yada şöyle olsa stoğa depo tanıtsam artık çıkışı bir şekilde yapıcaz onu hala çözemedim çıkışları ayrı tutucamda bu seferde bir stoğa ayrı ayrı depo tanıtamıyoruzz uff bir türlü çıkamadım işin içinden
Back to Top
wolwerinntr View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wolwerinntr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ocak 2007 at 17:02
senem hanım neden şube ler de yada satış yaptığınız diğer noktalarda da aynı stok kodunu kullanmıyorsunuz

kesin çözüm olmaz mı sizcede

aksi halde virman lardır ve diğer uygulamalardır bayağı yorucu  olur.
BİLGİSAYARIN ATASI BASİT BİR ABAKÜS İDİ.
PEKİ BİLGİSAYAR NEYİN ATASI OLACAK...
Back to Top
S E N E M View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote S E N E M Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Ocak 2007 at 21:20
ama benim başka şubem yok ki
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote suatyildirim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Ocak 2007 at 21:32

şubelerden kasıt sanırım satış yaptığınız bölgeler senem hanım şube olarak düşünmeyin bölge olaarak düşünün ismin ne önemi var :)))

denildiğini gibi en zor yöntem virmanlar bir işlem için birden fazla işlem yapmak zorunda kalmanız gerekir.

Back to Top
S E N E M View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote S E N E M Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ocak 2007 at 19:31
virman en doğrusu dediğiniz gb çünkü bende bakıyorum istediğim gb bişey bulamadım 
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote suatyildirim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ocak 2007 at 21:31
senem hanım siz sonuçta bu malları caride kayıtlı olan müşterilerinize satmıyor musunuz... Cari tanıtım Kartlarında

grup kodu
bölge kodu
sektör kodu

bölümleri var. buralarda grup tanımlayabilir bölge tanımlayabilir ve sektör tanımlayabilirsiniz... Alacağınız raporlarda bu gireceğin bilgilere göre spesifik şeyler çıkartabilirsiniz... Bölgelere göre stok isimlendirme çok saçma geliyor açıkcası ve virmanlarla uğraşmanızda gereksiz gibi duruyor...

Back to Top
S E N E M View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote S E N E M Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ocak 2007 at 18:40
Ama sadece cariyle iş bitiyo mu benim syoğum ne olacak tek stoktan çıkmıyorum ki tek stoktan giriş yapıyorum birkaç stoktan çıkış yapıyorum  Cry
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote suatyildirim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ocak 2007 at 21:42
bunun nedeni nedir yani bir stoğa giriş yapıyorsunuz sonra başka başka stoklarla çıkıyorsunuz. Bunun nedeni tam olarak bilmiyorum ama sizin ihtiyacınız bu galiba ama tam olarak ne oluduğunu açıklayabilirseniz. Ne istediğinizi buna net çözümler bulanabilir mikro destekten veya mikro yardım aldığınız kişiyle bu konuyu detayla görüşüp kesin çözüme ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Tam olarak neler yaptığınızı neden bölgelere ayırdığınızı stoğunuuzu falan gibi konular güzerinde detaylı antarısanız buradan yardımcı olunur sanırım

Back to Top
senolbalo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote senolbalo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ocak 2007 at 13:22
Tek bir stok kodundan girmiş olduğunuz stoklarınızı farklı stok kodlarından çıktığınızı söylemişsiniz.
Bunun temel nedenini açıklayabilirmisiniz. Her bir bölge satışlarını ayrıca takip etmek için mi  stok kartlarını ayırdınız yoksa başka sebepleriniz mi var ?
Stokları aynı kodlarla yani giriş kodları ile satsanız  satış raporlarınızı finansal ve miktarsal olarak bölge bazında almanızı sağlasak bu işinizi görürmü ?
Burada yazılanlardan çalışma şekliniz tam olarak anlaşılamıyor maalesef.
Daha detaylı açıklamalar yapabilirseniz çözüm bulmamız daha kolay olur.
İyi çalışmalar.
Şenol BALO
Genel Koordinatör
EMS Yazılım ve Yönetim Danışanlık Hiz.Ltd.Şti.
http://www.emsyazilim.com
Back to Top
ceceyp_ceceyp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ceceyp_ceceyp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ocak 2007 at 20:24
iyi çalışmalar,

burada aslında tek sorun x stoğunun girişini tek yerden çıkışını da bölgeye göre yaptıklarından kaynaklanıyor. ve her bölge için çıkışta bir stok tanımlamalarından kaynaklanıyor. benim anladığım girişleri yapıyorlar. çıkışları ise bölge bölge yapıyorlar. böyle durumda aynı stok için diğer sistemi bozmamak için tek stok üzerinden bölgelerini sorumluluk merkezi olarak takiplerini yapmak gerekir. böylelikle depo ve farklı stok seçmeden düzenlemeler yapabilirsiniz. evrak üzerinde tüm bölgeler için ayrı düzenlenen stokların evraklarına girip sorumluluk merkezi kodlarını tanımlamanız yeterli olacaktır. daha sonra sorumluluk merkezine göre raporlarınızı görebileceksiniz. böylelikle diğer stoklara gerek kalmadan bölgelere göre satış yapıp bölgelere göre durumlarını görebileceksiniz.

kolay gelsin.
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın

Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.

email : [email protected] Tel: 02623213495

fax: 02623223400
Back to Top
S E N E M View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote S E N E M Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Ocak 2007 at 08:43
yardımlarınız için çok teşekkürler sorumluluk merkezi olayını göz önünde bulunduracağım.
Back to Top
daktan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote daktan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Şubat 2007 at 17:27
Selamlar,
Kusura bakmayın bütün mesajları okudum ancak anlama kapasitem (ki çok fazla değildir) elverdiğince olayı kavramaya çalıştım. şimdi Senem hanımın uygulaması söyle ise:

1-x malı merkez depoya giriyor.
2-x.01 malı merkez depodan a,b,c bölgelerine
3-x.02 malı merkez depodan a,b,c bölgelerine,
4-x.03 malı merkez depodan  a,b,c bölgelerine,
..... (siz anladınız onu Smile)
sevk ediliyor ise, bence şunu deneyin bir.

-bölgeleriniz için birer depo açın.(inşallah çok bölge yoktur.)
-x malını merkez depoya giriş yapın.
-x malını x.01, x.02,x.03 mallarına sevkiyatınız kadar stok virman fişi ile merkez depoda çevirin ve Depo sevk fişleri ile bölgelerinize (yani depolarınıza) aktarın.
-Daha sonra sevk irsaliyelerinizi ve faturalarınızı keserken depo alanına bölge deponuzu seçin.
-Raporlarınızı depolara(bölgelere) göre bu şekilde rahatlıkla alabilirsiniz.

Şimdi iş biraz uzadı ancak oto kontrol oluşmuş oldu. Nasıl mı?

1-Öncelikle bu işlemleri yaptıktan sonra her zaman bölge depolarınızın stok seviyeleri sıfır olmalı. "Depo stok seviyeleri raporu" ile kontrol edebilirsiniz. yanlışlıkların hemen farkına varabilirsiniz.
2-Müşterilerinizin kartlarında varsayılan çıkış deposunu tanımlarsınız. Fişlere otomatik gelir.
3-Depo(bölge) fiyatlarını tanımlarsınız böylece bunlar da otomatikleşir.

Depo tanımlamak ve ayrıntıları ile kullanma olanağı için ayrıca mikroya teşekkür etmek lazım. Çünkü bu detaylar sayesinde nerdeyse fatura ve irsaliyede sadece cari ve stok bilgilerini seçmek yeterli oluyor. Hatta biz ödeme planı,depo, alanlarını dondurduk. Bilgiler cari kartlarından otomatik geliyor.Fiyat bilgilerini depo detay kartlarından alıyoruz.

Bilmiyorum ben olayı iyi anlayabildim mi. Önerim bu işe yararmı?  

Saygılarımla,

Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul
Back to Top
sevilay deniz View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sevilay deniz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Şubat 2007 at 12:49
mrb genel stok hareket rapaorundan görebilirsiniz.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.656 seconds.