![]() |
Bazı bilgisayarlarda Mikro çalışmıyor |
Post Reply ![]() |
Author | |
mstkurt ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 30 Kasım 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 21 Mart 2007 at 09:19 |
Merhaba... Toplam 23 kullanıcılı Halley, Mikrotop ve Mikroper kullandığımız firmamızda, bazı bilgisayarlarda Mikro çalışmıyor. Çalışmıyor derken gerçekten çalışmıyor. Firmada Win 2000 SBS kurulu server var ve Mikro ana kurulumu ve Veritabanları burada. Tüm bilgisayarlarda WinXP Pro var ve tüm kullanıcılar domainde çalışıyor.
Halley, Mikrotop veya Mikroper'den herhangi birini çalıştırmak istediğimde sanki çalışacakmış gibi kum saati dönüyor ama hiç bir şey çalışmıyor. Görev yöneticisinden izliyorum ör: Mikrotop.exe çalışıyor ve sonra kapanıyor ama herhangi bir görüntü yok. Ancak programa sağ tıklayıp farklı çalıştır dediğimde başka bir kullanıcı ismiyle problemsiz çalışıyor. Başka bilgisayarda bu bilgisayarın kullanıcı ismiyle farklı çalıştır dediğimde de program açılıyor. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar...
|
|
![]() |
|
hgencer ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 29 Ekim 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu sorunun aynını bende yaşadım. Hemde tıpatıp aynısı:P Sorun makinelerler server arasındaki ilişkiden kaynaklanıyor. Makinaları domainden çıkartıp Bilgisayarım->özelliklerdeki ağ yönetiminden domain e sokmayı dene. İşe yarayacaktır.Kolay gelsin...
|
|
![]() |
|
erkaner ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06 Mart 2007 Location: istanbul Status: Offline Points: 205 |
srv işletim sisitemin nedir ? sql kaç kullanıyorsunuz ? + mikroda kaç kullanıcı hakkınız var ?
|
|
[email protected] adresini ekle
|
|
![]() |
|
tatlıcadı35 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10 Haziran 2005 Location: İZMİR/KSK Status: Offline Points: 2339 |
userlere admin yetkisi verin,mikro paylaşımını ve ağ bağlantılarınızı kontrol edin
|
|
![]() |
|
mstkurt ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 30 Kasım 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 30 |
Tüm kullanıcılar kendi bilgisayarlarında administrator yetkisine sahip. Domainden çıkartıp tekrar dahil etmeyi denedim işe yaramadı.
Server yazılımı Windows 2003 SmallBusinessServer.
Sql 2000 kullanıyorum.
Mikro'da 23 kullanıcı hakkım var
Teşekkürler...
|
|
![]() |
|
cpark ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 01 Nisan 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 6 |
Merhaba SQL 2000 Server dan kaynaklanan bazı sorunlar oluşabiliyor. User lara admin yetkisi de bence çok mantıklı değil. Mikro adında bir kullanıcı grubu oluşturun kullanıcıları mikro grubuna dahil edin mikro çalışma grubunuda SQL server enterprise manager dan user grubuna dahil edin sorununuz çözülecektir. Kolay gelsin...
|
|
![]() |
|
ceceyp_ceceyp ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 2192 |
iyi çalışmalar,
mikronun kurulu olduğu sürücü üzerinden ağ bağlantısı oluşturun. (örnek d:\mikro\v11xx ise d sürücüsünü paylaşıma açın. yetkileri verin ve database.ini dosyasını hazırlayın) verdiğiniz ağ sürücüsü bağlantısı için (map) programı çalıştırın. direk v11 olan dizine yetki vermeyin. mikro;v11xx olmak üzere 2 klasöre de yetki verdikten sonra tekrar deneyiniz. kolay gelsin. |
|
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın
Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. email : [email protected] Tel: 02623213495 fax: 02623223400 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |