Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Genel Tartışma Odaları > Nasıl Yaparım?
  New Posts New Posts RSS Feed - Excel'den Mikro'ya veri aktarımı
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Excel'den Mikro'ya veri aktarımı

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote orient Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Excel'den Mikro'ya veri aktarımı
    Posted: 03 Temmuz 2007 at 11:00

slm arkadaşlar benim bir problemim var sorunu cöZmemde bana yardımcı olursanız sevinirim

sorun şudur

Excellde hazırlanmıs bir dosyayı (veriyi) mikroya aktarmak istiyorum ama nasıl yapıacağı hakkında bir bilgim yok bunu nasıl yapabilirim bilgisi olan lütfen yardımcı olsun

Bu arada v11.xx kullanıcısıyım

Herkese şimdiden teşekkür ederim...

Back to Top
real View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote real Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Temmuz 2007 at 12:12

merhaba senin ilk yapman gereken excel dosyasını düzenlemen lazım örneğin ilk kolonda kod var ilinci kolonda cari ismi var üçüncü kolonda cari muh codu olsun bunların aralarına ayırıcı koymalısın x koy mesela

bunları ayırıktan sonra excel dosyasını prn. dosyasına çevir farklı kaydet de ordan biçimli metin (boşluk ayrılmış)prn dosyasına çevir
bu dosyayı kolay ulaşabiliceğin bir yere yapıştır
sonra db exim e gir ordan almak istediğin tabloyu seç asci sicil importu tıkla
 gelen ekrana prn doyasındaki örnekten devam ediyorum ilk kolonda kod vardı baştan itibaren saymaya başla kod 10 karakter geldi diyelim alan adında kod seçiceksin başlangıç 1 uzunluk 10
ikinci kolonda isim var alt satırda alan adında isim seçiceksin şimdi arada bir x oldu onu atlıyorsun başlangıç busefer 11 ozunluğuda 20 karakter olsun bunu aynı şekilde tüm kolonlara uyguluyorsun

enson detaylar kısmına import dost,ya ismine prn dosyası nerdeyse onun yol adını veriyorsun impotta basıp içeri alıyorsun doğru birşekilde yaparsanSmile
sana kolaygelsin bunu yapmadan öncede yedek almayı unutmaSmile
real
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.781 seconds.