![]() |
Excel'den Mikro'ya veri aktarımı |
Post Reply ![]() |
Author | |
orient ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 03 Temmuz 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 03 Temmuz 2007 at 11:00 |
slm arkadaşlar benim bir problemim var sorunu cöZmemde bana yardımcı olursanız sevinirim sorun şudur Excellde hazırlanmıs bir dosyayı (veriyi) mikroya aktarmak istiyorum ama nasıl yapıacağı hakkında bir bilgim yok bunu nasıl yapabilirim bilgisi olan lütfen yardımcı olsun Bu arada v11.xx kullanıcısıyım Herkese şimdiden teşekkür ederim... |
|
![]() |
|
real ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 03 Temmuz 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba senin ilk yapman gereken excel dosyasını düzenlemen lazım örneğin ilk kolonda kod var ilinci kolonda cari ismi var üçüncü kolonda cari muh codu olsun bunların aralarına ayırıcı koymalısın x koy mesela bunları ayırıktan sonra excel dosyasını prn. dosyasına çevir farklı kaydet de ordan biçimli metin (boşluk ayrılmış)prn dosyasına çevir
bu dosyayı kolay ulaşabiliceğin bir yere yapıştır
sonra db exim e gir ordan almak istediğin tabloyu seç asci sicil importu tıkla
gelen ekrana prn doyasındaki örnekten devam ediyorum ilk kolonda kod vardı baştan itibaren saymaya başla kod 10 karakter geldi diyelim alan adında kod seçiceksin başlangıç 1 uzunluk 10
ikinci kolonda isim var alt satırda alan adında isim seçiceksin şimdi arada bir x oldu onu atlıyorsun başlangıç busefer 11 ozunluğuda 20 karakter olsun bunu aynı şekilde tüm kolonlara uyguluyorsun
enson detaylar kısmına import dost,ya ismine prn dosyası nerdeyse onun yol adını veriyorsun impotta basıp içeri alıyorsun doğru birşekilde yaparsan
![]() sana kolaygelsin bunu yapmadan öncede yedek almayı unutma
![]() |
|
real
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |