![]() |
Excell'e veri alma özelliği |
Post Reply ![]() |
Author | |
twilight ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 30 Temmuz 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 08 Ağustos 2007 at 10:30 |
Merhabalar,
micronom 12 kullanıyorum. Ecxell'de yaprığım bir format üzerindeki bazı hücrelere, microdan veri almak istiyorum.
Mesela bir hesabın bakiyesi veya bir hesabın muavinini, excel dosyamı açtığımda otomotik olarak excell dosyamdaki yerine yazması gibi.
Bildiğim başka bir muhasebe programında böyle bir özellik hatırlıyorum. Umarım micro'da da vardır.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
Teşekkürler...
|
|
![]() |
|
elesar ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 13 Ocak 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Program içerisindeki hemen hemen bütün dosyaları excel'e aktarıyorsunuz ama bunu sizin önceden hazırlanmış bir excel tablosu üstüne devam niteliğinde yazmak kendisi yeni sayfa olarak açacaktır.sizde burdan kopyalayarak kendi listenize aktara bilirsiniz sanırım anlatmak istedeğiniz buydu
|
|
![]() |
|
ONURAYTAC ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29 Mayıs 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 127 |
Bu işlem için excel ile sql arasında veri baglantısı olustmanız gerekmektedir.İyi analiz içinde OLAP küplerini kullanmanız faydalı olacaktır.
|
|
![]() |
|
twilight ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 30 Temmuz 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 12 |
öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. excel ile sql arasında bir bağlantı kurma olayı benim ihtiyacıma cevap verecek gibi. sanırım tek yol da bu. çabaladım ama oldukça karışık.Microdaki bir hesabın bakiyesini, excel'deki dosyamın bir hücresine yazdırmak ve excel dosyasını her açtığımda güncellenmesini istiyorum.
Bu çok zor bir işmidir. Eğer benim yapabileceğim bir şeymidir veya bu iş ile ilgili bir döküman varmıdır.
Yardımlarınızı bekliyorum
teşekkürler...
|
|
![]() |
|
LuiSchiffer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Ekim 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 1332 |
Br kere buradan başlayalım http://www.mye.com.tr/forum/forum_posts.asp?TID=6477 eliniz alışsın.
Sonra forumda fn_CariHesapAnaDovizBakiye aratın ki parametrelerini görebilesiniz. Örneğin SELECT dbo.fn_CariHesapAnaDovizBakiye('',0,'123.DSG','',NULL,NULL,NULL,0) ne anlama geliyor bir bakın, talebinize nasıl uyarlarsınız konusunda çözümsüz kalırsanız yardım etmeye çalışırız yine. |
|
![]() |
|
teşekkürler luischiffer.
çok makbule geçti.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |