Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v12.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Excell'e veri alma özelliği
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Excell'e veri alma özelliği

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote twilight Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Excell'e veri alma özelliği
    Posted: 08 Ağustos 2007 at 10:30
Merhabalar,

micronom 12 kullanıyorum. Ecxell'de yaprığım bir format üzerindeki bazı hücrelere, microdan veri almak istiyorum.

Mesela bir hesabın bakiyesi veya bir hesabın muavinini, excel dosyamı açtığımda otomotik olarak excell dosyamdaki yerine yazması gibi.

Bildiğim başka bir muhasebe programında böyle bir özellik hatırlıyorum. Umarım micro'da da vardır.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Teşekkürler...

Back to Top
elesar View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote elesar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ağustos 2007 at 10:43
Program içerisindeki hemen hemen bütün dosyaları excel'e aktarıyorsunuz ama bunu sizin önceden hazırlanmış bir excel tablosu üstüne devam niteliğinde yazmak kendisi yeni sayfa olarak açacaktır.sizde burdan kopyalayarak  kendi listenize aktara bilirsiniz sanırım anlatmak istedeğiniz buydu
Back to Top
ONURAYTAC View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ONURAYTAC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ağustos 2007 at 11:37
Bu işlem için excel  ile sql arasında veri baglantısı olustmanız gerekmektedir.İyi analiz içinde OLAP küplerini kullanmanız faydalı olacaktır.
Onur AYTAÇ

www.natyazilim.com

[email protected]
Back to Top
twilight View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote twilight Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ağustos 2007 at 11:52

öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

excel ile sql arasında bir bağlantı kurma olayı benim ihtiyacıma cevap verecek gibi. sanırım tek yol da bu. çabaladım ama oldukça karışık.

Microdaki bir hesabın bakiyesini, excel'deki dosyamın bir hücresine yazdırmak ve excel dosyasını her açtığımda güncellenmesini istiyorum.

Bu çok zor bir işmidir. Eğer benim yapabileceğim bir şeymidir veya bu iş ile ilgili bir döküman varmıdır.

Yardımlarınızı bekliyorum

teşekkürler...
Back to Top
LuiSchiffer View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LuiSchiffer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ağustos 2007 at 22:45
Br kere buradan başlayalım http://www.mye.com.tr/forum/forum_posts.asp?TID=6477 eliniz alışsın.

Sonra forumda fn_CariHesapAnaDovizBakiye aratın ki parametrelerini görebilesiniz. Örneğin SELECT dbo.fn_CariHesapAnaDovizBakiye('',0,'123.DSG','',NULL,NULL,NULL,0)   ne anlama geliyor bir bakın, talebinize nasıl uyarlarsınız konusunda çözümsüz kalırsanız yardım etmeye çalışırız yine.

Back to Top
twilight View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote twilight Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Ağustos 2007 at 14:23
teşekkürler luischiffer.
çok makbule geçti.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.781 seconds.