![]() |
Sorumluluk merkezi muhasebe kodu artikeli |
Post Reply ![]() |
Author | |
memduh ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 20 Ağustos 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 76 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 04 Eylül 2007 at 11:23 |
Merhaba arkadaşlar, Aynı masraf hesabını sorumluluk merkezi artikelini kullanarak farklı muhasebe hesaplarına entegrasyon yapabilirmiyiz. Firamımız biri hizmet diğeri imalat iki farklı sektörde faaliyet gösteriyor. İkisinde de elektirik giderleri önemli rakamlar ve tabiki muhasebe kayıtları farklı. Hizmette 740-Hizmet üretim maliyeti hesabının, imalat sektöründe 730-Genel Üretim Giderleri hesabının alt hesaplarına kayıt ediliyor. Ayrıca birde idare merkezinin ki var.
Sorunum şu; Elektirik giderleri diye sadece bir ader masraf hesabım olsun, ama sorumluk merkezlerini kullanarak muhasebeye ilgili hesaba entegrasyon yapsın istiyorum. Sorumluk merkezlerindeki artikeli sanırım bunun için ama çözemedim.
Kullanan veya bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Aksilisa ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 233 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba;
Ben Sorumluluk Merkezini Kullanıyorum. Örnek; (Masraf Kartlarına) G01.08-Banka Komisyon Giderleri, Muhasebe Koduna 760.01.#SOM#.01
yazdı, 760--Ana Hesap, 01--A Şubesi, #SOM#--(01) Yönetim Bölümü, 01 Elektrik Gideri açıklaması. Muhasebe Artikeli bildiğim kadar, Masraf Kartlarında yok (Stok, Cari Karlarında) var. Benim anladığım kadarda Artikel ana hesaptan sonra kullanıldığı için işine yaramaz. Bunu şöyle yapamanı tavsiye ederim. Masraf Kartlarına 730.01.#som#.01 Elektrik Giderleri tanımla, daha sonra üretimden payına düştüğü kadar Muhasebede bir Fiş
ile 730 dan 740 nolu hesaba virman yap, derim. Başka aklıma bir bir fikir gelirse paylaşırım.
İyi çalışmalar
Mustafa PERÇİN
|
|
![]() |
|
memduh ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 20 Ağustos 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 76 |
Merhaba Mustafa Bey, Yardımınız için teşekkürler. Haklısınız; muhasebe artikeli ana hesaptan sonraya yazılabiliyor. Bu durumda artikeli işe yaramayacak.
Faturaları ayrı geldiği için virmana gerek yok. En iyisi ayrı masraf hesabı açmak gibi görünüyor.
Mikro inşallah bu sorumu bir öneri olarak dikkate alır. Çünkü farklı birkaç sektörde faaliyet gösteren firmalar bazen aynı masraf veya stokları farklı amaçlar için kullanılıyor. Daha önceki firmamda da stoklar için ayrı kart oluşturmak zorunda kalmıştım. Orada da hazır beton üretiminde ilk madde olan kum ve mıcır çeşitleri aynı zamanda satıldığından ticari mal olarak alınıyordu.
Sırf entegrayon problemi yüzden sorumluk merkezi sadece online programı kullanılmayan serilerde şubeler yerine kullanılabilir oluyor. Bence sorumluk merkezleri ve yeni yeni yapılandırılan sektörlerde enregrasyonla ilgili ana hesap bazında adres gösterilebilse iyi olurdu.
İyi çalışmalar.
|
|
![]() |
|
senolbalo ![]() Senior Member ![]() Joined: 31 Ocak 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 443 |
Kod Artikeline Masraf Hesabının gitmesi gereken Ana hesaplarıda yazabilirsiniz. Alt hesap yazmak Zorunda değilsiniz.
Hatta Ana+Alt hesabı bile Sorumluluk merkezinden okutabilirsiniz.
Yani A sorumluluk Merkezine 740.01.01 B Sorumluluk merkezine 730.02.01 diyebilirisiniz. Masraf Hesabının Muhasebe Koduna #SOM# diyebilirsiniz
|
|
Şenol BALO
Genel Koordinatör EMS Yazılım ve Yönetim Danışanlık Hiz.Ltd.Şti. http://www.emsyazilim.com |
|
![]() |
|
Merhaba Şenol Bey,
Cevabınız için teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz.
Ben sorumluk merkezini sadece sektör gibi düşünüp, A işi için A sorumluluk merkezi, B işi için B sorumluk merkezi diye oluşturmuştum. Bu nedenle sorumluk merkezleri muhasebe hesap artikeline ana hesap girmek mümkün olmuyordu. Cevabınızla birlikte farkına vardım. Departman veya masraf yüklenme merkezi gibi düşünüp sorumluluk merkezlerimi A işi Pazarlama, A İşi Üretim, A işi Finans gibi detaylandırarak oluşturunca oldu. Aslında sorumluluk merkezi tanıtım kartında tipi alanı var ki burdan anlayabilirdim. Üstelik yardımda da gayet güzel açıklanıyor ve okumuştum. Basiretim bağlanmış anlaşılan. :)
Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.
|
|
![]() |
|
Aksilisa ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 233 |
Merhaba;
memduh ve senobal beyler, gerçekten çok faydalı bir bilgi oldu, ben bunu bilmiyordum, çok sağolun.
İyi çalışmalar.
|
|
![]() |
|
Sorumlulk merkezi dışında sektör ve cari grup artikelilerinide kullanıyorum çok yararlı oluyor. Ama ticari bölümle (cari, stok, masraf, hizmet) muhasebe hesaplarını sorgu ile aynı sayfada kontrol edebiliyordum sanırım artık onu olmayacak. Neyse o kadar kusur kadı kızında da olur.
|
|
![]() |
|
Merhaba Memduh Bey;
Bir konu hakkında sizden bilgi rica edeceğim. Yukarıda Kum ve Mıcır hem İlk madde malzem, hemde ticari mal olarak kullandığında muhasebe koduna sadece "som" mu yazıyorsun ben daha önce ayrı depolar olduğu için "DMK" kullandım. Bende hem ilk madde malzeme hemde ticari mal olarak kullanmak istiyorum. Burada Merkez ve Şube var; 5 adet (Gider Merkezi) var
açıkcası biraz kafam bulanık; nasıl bir yol deneyeceğimi; bu konuda hali hazırda sizin çalışmanzı benimle paylaşırsan çok memnun olurum.
İyi çalışmalar dilerim.
Mustafa PERÇİN
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |