Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v12.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - F10 Masraf Kodu Yavaşlığı
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

F10 Masraf Kodu Yavaşlığı

Post Reply Post Reply
Author
Groupie
Groupie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gökhangökhan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: F10 Masraf Kodu Yavaşlığı
    Posted: 14 Eylül 2007 at 16:03
Merhaba Arkadaşlar,

Mikronom 12.XX kullanıyorum. Benim sorunum masraf işlerken, hesap kodlarını çağırmak için neredeyse bir dakikaya yakın bir süre beklemem. Masraf kodlarımı çağırırken neden bu kadar çok bekliyorum. Sebebi ne olabilir. Bunu ortadan kaldırmak için neler yapmamız gerekir.

Server 2003 kullanıyoruz.

Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.
Back to Top
Aksilisa View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Aksilisa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Eylül 2007 at 17:58
Merhaba,

aynı sorunu yaşadım, şöyle yaptım, Kurtan Program Akış Parametrelerinden (091400) Genel Parametrelerden 3-Cari F10'unda detay'ı "Göstermesin" yaptım. F10 yapınca bakiye görünmüyor ve bakiye görmek için Alt+1 Carilerde yapıyorum. Masraftaki bu sorunda kalkmış oldu, yada CHOose'sini değiştir. Bunu değiştirirsen her güncellemede yeniden değiştirmen gerekir.

İyi Çalışmalar.

Mustafa PERÇİN
Back to Top
gökhangökhan View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gökhangökhan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Eylül 2007 at 18:10

Teşekkür ediyorum.  Dediğiniz gibi , mikro telefondan da destek alarak bu işi hallettik. Destek ve bilgi paylaşımı için teşekkürler...

Back to Top
mikrotim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mikrotim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Eylül 2007 at 18:21
Arkadaşlar exe problemi haberiniz olsun.
exe tarihi 21.08.2007
ya eski exe'yi yükleyin yada yeni exe çıkmasını bekleyin...

ayakta ölmek,dizüstü yaşamaktan iyidir.
Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gökhangökhan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Eylül 2007 at 18:25

10 09 2007 tarihli exe ler mi problemli. yoksa 21 08 2007  tarihli olanmı..  yeni exe çıkmayı bekleyin ibaresi kafamı karıştırdı.

Back to Top
mikrotim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mikrotim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Eylül 2007 at 09:33
21.08.2007 exe problemli.
Back to Top
LuiSchiffer View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LuiSchiffer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Eylül 2007 at 20:27
Problem ne ki? 21.08'de alt firmamız çalışıyor, bana ulaşan bilgi yok...
Back to Top
tatlıcadı35 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tatlıcadı35 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Eylül 2007 at 00:45
bence de arkadaşlar aldığınız hata var ise buraya yazın.ok
Back to Top
Aksilisa View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Aksilisa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Eylül 2007 at 11:42
Merhaba gökhangökhan bey,

F10 ile ilgili Destekten ne yapman söylediğini benimlede paylaşırmısın?
[email protected] yada burada bana yazarsan sevinirim.

İyi çalışmalar.

Mustafa PERÇİN

Back to Top
mikrotim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mikrotim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Eylül 2007 at 13:18
Arkadaşlar daha önce yazdım.exe problemi var
21.08.2007 tarihli exe hatalı,ya eski exe yi geri yükleyin yada son exe yi yükleyin..
Back to Top
Aksilisa View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Aksilisa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Eylül 2007 at 13:48

Merhaba;

Güncelleyince bu sorun hallolacack mı? bir deneyeyim.
Sağol;

Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gökhangökhan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Eylül 2007 at 19:12
Öncelikle, masraf kodunun F10 Tuşundan bahsettiğimizi belirtmek istiyorum.

Bunun için öncelikle masraf kodlarını F10 la çağırırken  " * " kullanılmasını tavsiye ettiler. Sonra yanındaki bakiye adet vs. gibi kolonlar varsa kaldırılmasını istediler.

Mikronomdan kapalı alınan masraf fişine girip F10 ekranını çağırdığımız zaman ALT + X tuşuna bastığımızda karşımıza çıkan MASRAF_HESAPLARI_CHOOSE yanındaki rakamı not alıyoruz. daha sonra  DB Analizde masraf hesaplarını bulup ilgili choose nin üstünde farenin sağ tuşuna basıyoruz. Tablo görünüm detayını seçiyoruz. Onayla diyoruz. Yerine Kullanılacak Görünüm seçeneğinden sonu 2 ile biten choose seçiyoruz. ortada bir kutucuk çıkıyor o kutucuğu tıklıyoruz. Onayla diyoruz sonra. Onaylama işlemi gerçekleştikten sonra kapat diyoruz. Böylece işlemi tamamlamış oluyoruz.

Olay bu.. Umarım yardımcı olur. Eğer yeterli olmazsa yazarsınız ve daha iyi yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar..
Back to Top
Aksilisa View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Aksilisa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Eylül 2007 at 09:02
Merhaba;

Teşekkür ederim.Yeterli, genel anlamda değişen birşey yok.

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.797 seconds.