![]() |
İthalat irsaliyesinde ytl sorunu |
Post Reply ![]() |
Author | |
gökhangökhan ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 01 Mart 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 79 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 14 Eylül 2007 at 18:09 |
Ç O K A C İ L ! ! !
Merhaba Arkadaşlar,
Çok enteresan bir olayla karşı karşıyayım. Nasıl mı ; Mikronom 12.XX Kullanıyorum ve İthalat mal kabul verilen sipariş fişi (023020) bölümüne usd olarak stoğu giriyorum. Daha sonra İthalat irsaliyesi (012265) bölümünden F9 tuşuyla siparişime bakıyorum usd. Fakat irsaliyeleştirmek için stoğu seçip enter tuşuna bastığımda karşıma ytl olarak getiriyor. Yani usd rakamını belirlenmiş kura bölerek getiriyor. Bu durumda ithalat irsaliyesinde verilen siparişte koyduğum rakamları görmek istiyorum. Başka bir şirket açtım ve denedim. Hiç bir sorun olmadan verilen ithalat siparişindeki usd ne kadar sa ithalat irsaliyesine de o kadar usd rakamını getiriyor. Sadece çalıştığım firmada yapıyor bunu. Bu durumu nasıl düzelte bilirim siparis_choose lerinde bir sorun oluşmuş olabilirmi..?
Bu konu hakkında acilen yardım ve destek lütfen.
|
|
![]() |
|
mikrotim ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05 Temmuz 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 280 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kurdan akış parametrelerini kontrol etmeni tavsiye ederim..
|
|
ayakta ölmek,dizüstü yaşamaktan iyidir.
|
|
![]() |
|
gökhangökhan ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 01 Mart 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 79 |
ettim fakat işe yarar bir şeyler yok.. bulamadım..
|
|
![]() |
|
ENVER ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10 Şubat 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 304 |
Mikro yardım dan telefo ile destek almanızı veya kurulumu yapan baiy yi aramanızı oneririm bildiğim bir konu lasa yardımcı olurdum.
|
|
ÇAMLICA BARKOD ENVER GÜMÜŞ 0216 441 20 41 0532 203 43 00
|
|
![]() |
|
Telefonla destek tam işe yaramadı. Bayiden destek alın diyorlar... Burada bir sürü bayi var, kimsenin aklına bir şey gelmiyorsa, yapacak bir şey yok demektir. Yüzlerce üyesi olan mikro forumdan ses gelmezse bir bayii den gelen sese kulak vereceğiz yeterliliğini arıştıracağız o zaman... |
|
![]() |
|
Aksilisa ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 233 |
Merhaba,
İlk önce bildiğin gibi bu iş forumdakilerin sorunu değil olamaz da , sorun bayi sorunu tabiki çünkü, onlar gelir amaçlı yapıyor bu işi ve uzman olmalılar diye düşünüyorum. Ben bu işlemleri denedim v12 de daha önce V11 de (9000) çok yapmıştım. Şu an bir sorun ile karşılaşmadım.
a) İthalat tanıtım kartında; Örnek: Kodu: 0001 Adı: 18000022 Nolu G.G.Beyannamesi
Cari Kodu: 0001: 0001 Cari Adı :Sony Ericsson Mob.Com.Co.İnc
Burada en önemli yer ise; Döviz Cinsi "USD" yap.
b) Stok Kartının Döviz Cinsi aynı olsun "USD"
kaydet.
Siparişlerini "İthalat mal kabul verilen sipariş fişi (023020) ver.
Daha sonra irsaliyeyi "İthalat İrsaliyesi"nden (012265) yap,
Burada Carinin Döviz cinsi USD olup olmadığına bak.
Ben denedim bir sorun yok. Program güncellemem 10.09 dan önce.
İyi çalışmalar.
Mustafa PERÇİN
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |