![]() |
KDV ayırmada shift+f1den sonraki problem |
Post Reply ![]() |
Author | |
soner71 ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 01 Eylül 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 02 Eylül 2004 at 13:44 |
Fiş içinde bakiye yazıp Shift+f1 tuşuyla kdv ayırmak istediğimde program kendisi extra enter tuşuna basıyor sanırım. Çünkü ekrana dikaat başlıklı yazı çıkıyor, isim ile bulmaya çalışın diyor. Tekrar alt+Q tuşu ile satırı silmezsem gelen ilk satıra girdiğim doğru olan herhangibir hesabıda kabul etmiyor. Bu problemi yaşayan yada çözen varmı?
|
|
saygılar
|
|
![]() |
|
hasan alp çakın ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 571 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu işlemi eğer Shift F1 veya F2 ye basmadan KDV ayırma işlemi otomatik seçili ise burada da yapıyor. |
|
Hasan Alp ÇakınANTALYA
|
|
![]() |
|
soner71 ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 01 Eylül 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 51 |
Evet üstadım KDV. ayırmasını otomatik yaptığımda bendede yaptı. Güvenemediğim için KDV ayırma işlemini otomatik değil manuel kendim yapıyorum. Maalesef bize teknik destek veren firmada tam bir cevap verememişti.
|
|
saygılar
|
|
![]() |
|
hasancoskun ![]() Moderatör ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 626 |
Merhaba, Kullanım kolaylığı sağlamak için otomatik KDV ayırma ve otomatik KDV hesaplama işlemleri programlarımıza eklenmiştir. Kuruluş programı, Sistem, Muhasebe parametreleri, Genel program parametreleri (96111) Muh.fiş.Shift+F1/F2 de KDV hesabını otomatik bul Evet seçmelisiniz. Hesap tanıtım kartı (87100)nda satış-alış (600-601-150-153) hesabını seçip fişte KDV hesaplama şekli alanını seçiniz Standart Muhasebe fişleri (81000)nde satış-alış (600-601-150-153) hesabını ve tutarını yazdıktan sonra enter tuşuna bastığınızda boş satıra program konumlanacaktır. İyi çalışmalar. |
|
![]() |
|
hasan alp çakın ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 571 |
Sayın Hasan bey; Bizde zaten dediğiniz gibi yapıoruz ve işlem doğru olarak alınıyor sorun sadece işlem yaptıktan sonra bir enter'a fazladan kendisi basması ve isim ile hesabı bulmaya geçmesi. Bunu aşmak için bir enter'a da fazladan bizim basmamız gerekiyor. Saygılar.. |
|
Hasan Alp ÇakınANTALYA
|
|
![]() |
|
MuratSakarya ![]() Yönetici ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye, Isyanb Status: Offline Points: 1919 |
Merhaba, Acaba burada Mikro olarak denerken atladığımız bir şey mi var diye düşünmekten kendimi alamıyorum. v10'da mesajı okur okumaz, ben denedim. Sorun olmadı. Sonra otomatik ayırmada da aynısının yaşandığı yazıldı, onu da denedim. Baktım beceremeyeceğim :), Hasan Bey'den rica ettim denemesini. O da gördüğüm kadarıyla sorunu oluşturamadı ve yukarıdaki mesajı yazdı.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |