Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v12.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Etiket Basım Hatası
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Etiket Basım Hatası

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sirzat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Etiket Basım Hatası
    Posted: 05 Ocak 2008 at 17:06
Mikronom 12.11d Versiyonunda Stok Etiket basımında problem yaşıyorum.
Kısaca şöyle bi özet geçebilirim..

yazılımda herangi bi hata göstergesi yok.
Etiket Basma İşlemi Tamamlandı!
diyor ancak herangi bi cıktı gelmiyor.

yazicimin modeli Zebra TLP 2844

Daha Önceden Lpt üzerinden bagliydı, belki onda bi sıkıntı olmustur die rs232 üzerinden kurdum.

yazici normal Sınama sayfasi bastırdıgımda normal bi şekilde yazıyor. ancak mikrodan bi türlü etiket bastıramadım.

Farkli bi Clientte de yazıcıyı tanıtarak denedim, acaba kullandıgım server'ın paralel portlarındamı arıza var die ..

onLarda da herangi bi olumlu sonuca varamadım

Yardimlariniz için şimdiden teşekkürler..
Back to Top
destek View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote destek Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Ocak 2008 at 17:11
Stok tanıtım kartı (011300) / Pozisyon bayrakları / Etiket seçeneği basılsın olmalıdır. Toplu olarak, Stok kartı alanları toplu değişiklik (012700) evrağından değiştirebilirsiniz.
Back to Top
sirzat View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sirzat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Ocak 2008 at 17:49
Raf Etiketi : Var
Elektronik Etiket Tipi : Standart Etiket
Etiket : Basılsın
Satış : Durmasın
Sipariş : Durmasın
Mal Kabul : Durmasın
Mal Kabul Tarihi : ____
Mal Kabul Günleri : ____
Iskonto Yapılamaz : Hayır
Tasfiyede : Hayır
Aktif / Pasif : Aktif
Kasada Tartılan Mal : Hayır
Eksiye Düşme Kontrolünde Gözardı edilsin : hayır

ayarlar bu şekilde Pozisyon Bayraklarında.
üzerinde değiştirme yaptıgımda Kayıt Kabul Edilmedi

İkinci Bahsettiğiniz
 "Toplu olarak, Stok kartı alanları toplu değişiklik (012700) evrağından değiştirebilirsiniz. "

Bu Alanı tam olarak anlayamadım.
ilgi ve alakanız için teşekkürler.
Back to Top
destek View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote destek Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Ocak 2008 at 18:44
Stok kartı alanları toplu değişiklik (012700) evrağına giriniz. Stok ekle butonuna basınız. F2 tuşuna basınız. Pozisyon bayrakları butonuna basınız. Etiket basılsın alanın sol tarafındaki çentiği onaylayınız. Devam tuşuna basınız. Vazgeç tuşuna basınız. Sakla butonuna basınız.
Yine döküm alamazsanız, Barkod etiket parametreleri (102200) ni kontrol ediniz. Yapısı değiştiği için yeniden düzenleyiniz.
Back to Top
sirzat View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sirzat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Ocak 2008 at 19:47
bahsettiğiniz alandaki çeltiği etkinleştirdim. ancak problem devam ediyor.
Barkod etiket parametreleri nasıl bi değişiklik yapmam gerekiyor ?
Back to Top
destek View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote destek Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Ocak 2008 at 14:11
Barkod etiket parametreleri (102200) ne girip sıra no 1 veriniz. Açıklama giriniz. Yol adını seçiniz. LPT1 veya enson seçtiğiniz COM1. Adet 1 seçip Dosya adı ve kullanmış olduğunuz etiket tipi EAN13 dosya adı, EAN8 dosya adı... Code39 dosya adı alanında ... ya basıp dizayn dosyasını seçiniz.  Aşağıdaki bardaki kaydet butonuna basınız.

Sorun devam ederse Tekirdağ'da Trakya bilgisayar vardı. Beyti bey'den servis alabilirsiniz.
Back to Top
hayal_edermisin View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hayal_edermisin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Ocak 2008 at 10:08
Aynı sorun bendede var arkadaşlar. Şu an bende konu açacaktım ama bu konuyu gördüm gerek duymadım. ne yapmamız gerekiyor lütfen yardımcı olun işlerimiz çok aksadı.
Şimdiden tşkler.
En büyük dert,dertsiz olmak !
Back to Top
Aksilisa View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Aksilisa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Ocak 2008 at 12:28
Merhaba;

Aynı sorunu bende yaşadım; toplu barkod basacaktım, Barkod etiket basım evrağı ya 1 adet döküyor yada basım işi tamamlandı deyip atlıyor. Bende Kurtan "Etiket Döküm Parametreleri (092720) açıp, oradan Evrak içinde basım miktarı kadar basılsın'ı (EVET) yaptım. Daha sonra örnek bir alış faturası açtım, buradan da ilgili stok kartını çağırtım dökeceğim kadar adeti Miktara yazıp Ctrl+ı yapıp etiket basım işini yaptım.
Umarım faydası olur.

İyi çalışmalar dilerim.

Mustafa PERÇİN

Back to Top
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hayal_edermisin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Ocak 2008 at 15:50
Originally posted by Aksilisa Aksilisa wrote:

Merhaba;

Aynı sorunu bende yaşadım; toplu barkod basacaktım, Barkod etiket basım evrağı ya 1 adet döküyor yada basım işi tamamlandı deyip atlıyor. Bende Kurtan "Etiket Döküm Parametreleri (092720) açıp, oradan Evrak içinde basım miktarı kadar basılsın'ı (EVET) yaptım. Daha sonra örnek bir alış faturası açtım, buradan da ilgili stok kartını çağırtım dökeceğim kadar adeti Miktara yazıp Ctrl+ı yapıp etiket basım işini yaptım.
Umarım faydası olur.

İyi çalışmalar dilerim.

Mustafa PERÇİN

Stok Etiket Basım evrağından basıyoruz şimdi, fakat Fiyat deği.Ekranından etiket basım evrağına geç dediğimizde faturadaki ürünleri ekrana aktarmıyor.?
Back to Top
sirzat View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sirzat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2008 at 12:15
Beyti bey yazıcıda problem olduğunu belirtti.
ancak servisten yazıcı sağlam olarak geri geldi.
an itibari ile hala sorunumuz çözülmedi.
Back to Top
cuneytekti View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cuneytekti Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2008 at 12:27
bence prn dosyanızda hata var mikroyu aldığınız bayi ile irtibata geçtinizmi zebra prn diye aratın forumda olması gerek birde öyle deneyin
Back to Top
sirzat View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sirzat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Ocak 2008 at 10:14
forumda arattım ancak farkli bi model için tek bi link verilmiş.
onun dısında sanırım benim işimi yarıcak olan dosya mevcut değil
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cuneytekti Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Ocak 2008 at 11:45
Model problem değil o kadar sen o prn yi çalıştırmayı denesene çok fazla bişe farkedeceğini sanmıyorum raf etiketi için konuşuyorum ben eğer marketçiysen :)

Back to Top
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hayal_edermisin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Ocak 2008 at 14:37
bu işin prn dosyasıyla alakası yok. hem benim yazıcımda argox a 200 . yani yazıcıyla da alakası yok...mikro yetkilileri bu konuyla ilgilenemez mi?
Back to Top
Mehmet KALKAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mehmet KALKAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Ocak 2008 at 17:09
Originally posted by hayal_edermisin hayal_edermisin wrote:

bu işin prn dosyasıyla alakası yok. hem benim yazıcımda argox a 200 . yani yazıcıyla da alakası yok...mikro yetkilileri bu konuyla ilgilenemez mi?

Merhaba argox A 200 için kullandığınız prn dosya örneğini gönderebilirmisiniz?

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cuneytekti Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Ocak 2008 at 17:11
KI70
L
H12
D11
451100200120040@STOKADI,1,34@
451100200120070@STOKADI,35,34@
4F3204000130125@BARKODU,1,12@
461100000900100@FIYAT1,11,2@
451100003000100YTL/
451100203390100@BIRIMI,1,2@
411106200190135@TARIH,10@
E

Argox İçin Prn benim kullandığım bi bunu denesene
Mail
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...
Back to Top
francesco View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote francesco Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2008 at 13:29
Originally posted by hayal_edermisin hayal_edermisin wrote:

Aynı sorun bendede var arkadaşlar. Şu an bende konu açacaktım ama bu konuyu gördüm gerek duymadım. ne yapmamız gerekiyor lütfen yardımcı olun işlerimiz çok aksadı.
Şimdiden tşkler.

Bu konuda aklıma takılan şu soru var burda yazıcı yolu LPT1 var com var fakat USB yok ben yazıcımı usden kullanıyorum ne yapmam gerekır?
Trabzon Bilgisayar Tic. Ltd. Şti.
www.btmarket.com
Back to Top
Ynr View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ynr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2008 at 10:45
Mikro'dan etiket basmada yazıcı ya lpt den yada com dan bağlanırsa sorun yaşanmıyor. Eğer usb den bağlı bir etiket yazıcısından mikro'dan çıktı alabilmemiz mümkünse lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşınız. Teşekkürler.
Back to Top
Mehmet KALKAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mehmet KALKAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2008 at 10:58
herkese selam,
yeni tip barkod dizaynı ile denerseniz windows driverı olan her marka ve model printerdan buna laser yada inkjet yazıcılarda dahil etiket dökebilirsiniz.

Back to Top
obje View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote obje Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2008 at 13:25
arkadaşlar usb lpt com bağlantılı barkod yazıcılarda hepsi için geçerlidir
Barkod yazıcıyı windows tan ilk önce tanıtın sonra yazıcıya paylaşım verin paylaşım adını kısa tutun örnek : zebra    makina adı term1 olsun    mikro da barkod parametrelerinden yazıcı yolunu dosya olarak seçin dosya adı yazan yere de \\term1\zebra yazın      kolay gelsin.
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
Obje Bilgisayar
Karaman
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.906 seconds.