![]() |
Etiket Basım Hatası |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | |
sirzat ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 05 Ocak 2008 Location: tekirdağ Status: Offline Points: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 05 Ocak 2008 at 17:06 |
Mikronom 12.11d Versiyonunda Stok Etiket basımında problem yaşıyorum.
Kısaca şöyle bi özet geçebilirim..
yazılımda herangi bi hata göstergesi yok.
Etiket Basma İşlemi Tamamlandı!
diyor ancak herangi bi cıktı gelmiyor.
yazicimin modeli Zebra TLP 2844
Daha Önceden Lpt üzerinden bagliydı, belki onda bi sıkıntı olmustur die rs232 üzerinden kurdum.
yazici normal Sınama sayfasi bastırdıgımda normal bi şekilde yazıyor. ancak mikrodan bi türlü etiket bastıramadım.
Farkli bi Clientte de yazıcıyı tanıtarak denedim, acaba kullandıgım server'ın paralel portlarındamı arıza var die ..
onLarda da herangi bi olumlu sonuca varamadım
Yardimlariniz için şimdiden teşekkürler..
|
|
![]() |
|
destek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Eylül 2007 Status: Offline Points: 492 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stok tanıtım kartı (011300) / Pozisyon bayrakları / Etiket seçeneği basılsın olmalıdır. Toplu olarak, Stok kartı alanları toplu değişiklik (012700) evrağından değiştirebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
sirzat ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 05 Ocak 2008 Location: tekirdağ Status: Offline Points: 23 |
Raf Etiketi : Var
Elektronik Etiket Tipi : Standart Etiket
Etiket : Basılsın
Satış : Durmasın
Sipariş : Durmasın
Mal Kabul : Durmasın
Mal Kabul Tarihi : ____
Mal Kabul Günleri : ____
Iskonto Yapılamaz : Hayır
Tasfiyede : Hayır
Aktif / Pasif : Aktif
Kasada Tartılan Mal : Hayır
Eksiye Düşme Kontrolünde Gözardı edilsin : hayır
ayarlar bu şekilde Pozisyon Bayraklarında.
üzerinde değiştirme yaptıgımda Kayıt Kabul Edilmedi
İkinci Bahsettiğiniz
"Toplu olarak, Stok kartı alanları toplu değişiklik (012700) evrağından değiştirebilirsiniz. "
Bu Alanı tam olarak anlayamadım.
ilgi ve alakanız için teşekkürler.
|
|
![]() |
|
destek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Eylül 2007 Status: Offline Points: 492 |
Stok kartı alanları toplu değişiklik (012700) evrağına giriniz. Stok ekle butonuna basınız. F2 tuşuna basınız. Pozisyon bayrakları butonuna basınız. Etiket basılsın alanın sol tarafındaki çentiği onaylayınız. Devam tuşuna basınız. Vazgeç tuşuna basınız. Sakla butonuna basınız.
Yine döküm alamazsanız, Barkod etiket parametreleri (102200) ni kontrol ediniz. Yapısı değiştiği için yeniden düzenleyiniz.
|
|
![]() |
|
bahsettiğiniz alandaki çeltiği etkinleştirdim. ancak problem devam ediyor.
Barkod etiket parametreleri nasıl bi değişiklik yapmam gerekiyor ?
|
|
![]() |
|
Barkod etiket parametreleri (102200) ne girip sıra no 1 veriniz. Açıklama giriniz. Yol adını seçiniz. LPT1 veya enson seçtiğiniz COM1. Adet 1 seçip Dosya adı ve kullanmış olduğunuz etiket tipi EAN13 dosya adı, EAN8 dosya adı... Code39 dosya adı alanında ... ya basıp dizayn dosyasını seçiniz. Aşağıdaki bardaki kaydet butonuna basınız.
Sorun devam ederse Tekirdağ'da Trakya bilgisayar vardı. Beyti bey'den servis alabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
hayal_edermisin ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 08 Kasım 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 13 |
Aynı sorun bendede var arkadaşlar. Şu an bende konu açacaktım ama bu konuyu gördüm gerek duymadım. ne yapmamız gerekiyor lütfen yardımcı olun işlerimiz çok aksadı.
Şimdiden tşkler.
|
|
En büyük dert,dertsiz olmak !
|
|
![]() |
|
Aksilisa ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 233 |
Merhaba;
Aynı sorunu bende yaşadım; toplu barkod basacaktım, Barkod etiket basım evrağı ya 1 adet döküyor yada basım işi tamamlandı deyip atlıyor. Bende Kurtan "Etiket Döküm Parametreleri (092720) açıp, oradan Evrak içinde basım miktarı kadar basılsın'ı (EVET) yaptım. Daha sonra örnek bir alış faturası açtım, buradan da ilgili stok kartını çağırtım dökeceğim kadar adeti Miktara yazıp Ctrl+ı yapıp etiket basım işini yaptım.
Umarım faydası olur.
İyi çalışmalar dilerim.
Mustafa PERÇİN
|
|
![]() |
|
hayal_edermisin ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 08 Kasım 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 13 |
Stok Etiket Basım evrağından basıyoruz şimdi, fakat Fiyat deği.Ekranından etiket basım evrağına geç dediğimizde faturadaki ürünleri ekrana aktarmıyor.?
|
|
|
|
![]() |
|
Beyti bey yazıcıda problem olduğunu belirtti.
ancak servisten yazıcı sağlam olarak geri geldi.
an itibari ile hala sorunumuz çözülmedi.
|
|
![]() |
|
cuneytekti ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Kasım 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 278 |
bence prn dosyanızda hata var mikroyu aldığınız bayi ile irtibata geçtinizmi zebra prn diye aratın forumda olması gerek birde öyle deneyin
|
|
![]() |
|
forumda arattım ancak farkli bi model için tek bi link verilmiş.
onun dısında sanırım benim işimi yarıcak olan dosya mevcut değil
|
|
![]() |
|
cuneytekti ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Kasım 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 278 |
Model problem değil o kadar sen o prn yi çalıştırmayı denesene çok fazla bişe farkedeceğini sanmıyorum raf etiketi için konuşuyorum ben eğer marketçiysen :)
|
|
![]() |
|
bu işin prn dosyasıyla alakası yok. hem benim yazıcımda argox a 200 . yani yazıcıyla da alakası yok...mikro yetkilileri bu konuyla ilgilenemez mi?
|
|
|
|
![]() |
|
Mehmet KALKAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17 Aralık 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 126 |
Merhaba argox A 200 için kullandığınız prn dosya örneğini gönderebilirmisiniz?
|
|
![]() |
|
KI70
L H12 D11 451100200120040@STOKADI,1,34@ 451100200120070@STOKADI,35,34@ 4F3204000130125@BARKODU,1,12@ 461100000900100@FIYAT1,11,2@ 451100003000100YTL/ 451100203390100@BIRIMI,1,2@ 411106200190135@TARIH,10@ E Argox İçin Prn benim kullandığım bi bunu denesene |
|
![]() |
|
francesco ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31 Temmuz 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 226 |
Bu konuda aklıma takılan şu soru var burda yazıcı yolu LPT1 var com var fakat USB yok ben yazıcımı usden kullanıyorum ne yapmam gerekır?
|
|
Trabzon Bilgisayar Tic. Ltd. Şti.
www.btmarket.com |
|
![]() |
|
Ynr ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 04 Mart 2008 Status: Offline Points: 8 |
Mikro'dan etiket basmada yazıcı ya lpt den yada com dan bağlanırsa sorun yaşanmıyor. Eğer usb den bağlı bir etiket yazıcısından mikro'dan çıktı alabilmemiz mümkünse lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşınız. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Mehmet KALKAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17 Aralık 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 126 |
herkese selam,
yeni tip barkod dizaynı ile denerseniz windows driverı olan her marka ve model printerdan buna laser yada inkjet yazıcılarda dahil etiket dökebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
obje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25 Mayıs 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 286 |
arkadaşlar usb lpt com bağlantılı barkod yazıcılarda hepsi için geçerlidir
Barkod yazıcıyı windows tan ilk önce tanıtın sonra yazıcıya paylaşım verin paylaşım adını kısa tutun örnek : zebra makina adı term1 olsun mikro da barkod parametrelerinden yazıcı yolunu dosya olarak seçin dosya adı yazan yere de \\term1\zebra yazın kolay gelsin.
|
|
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
Obje Bilgisayar Karaman |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |